Om zonnepanelen via Salesdock te verkopen dient er een app geïnstalleerd te worden. Via 'Apps' vind je onderstaande app staan, die je kunt installeren:

Na installatie kun je de app openen, waar je vervolgens een aantal instellingen kunt doorvoeren. Standaard wordt er door Salesdock al een waarde ingevuld, maar kun je eventueel naar wens aanpassen. De waarden die hier worden ingevuld zullen vervolgens gebruikt worden voor berekeningen van o.a. de terugverdientijd en opbrengst van zonnepanelen.

• Percentage eigen gebruik van de berekende opbrengt: dit percentage bepaalt hoeveel van de opgewekte energie direct gebruikt wordt. Het overige percentage zal conform de salederingsregeling/teruglevergoeding worden bepaald.
  • Extra vervangingskosten omvormer: er wordt in de berekening van de terugverdientijd rekening gehouden met vervangingskosten voor de omvormer. Het ingevulde bedrag wordt gebruikt in deze berekening.
  • Waardevermeerdering gebouw: omdat er zonnepanelen worden geplaatst zal het gebouw in waarde stijgen. Dit is uiteraard altijd een schatting, waarbij het bedrag hier ingevuld kan worden. Ook dit bedrag wordt gebruikt in de berekening van de terugverdientijd.
  • Teruglevertarieven: alles wat buiten de salderingsregeling gaat vallen (afhankelijk van de wet- en regelgeving) zal conform het teruglevertarief berekend worden. Dit teruglevertarief kan altijd in de flow aangepast worden op basis van de vergoeding die de klant conform zijn/haar energiecontract krijgt.