Wanneer je data uit Salesdock wilt halen en/of updaten kun je onze API gebruiken. Onze documentatie kun je vinden op https://developer.salesdock.nl/

Om data op te kunnen halen en/of updaten heb je een API key nodig.  En hieronder leggen wij stapsgewijs uit hoe je dit kunt doen:

• Maak een nieuwe gebruiker aan. Dit via Account > Gebruikers > geef de gebruiker een gebruikersnaam waarin je duidelijk kunt herkennen waarvoor het wordt gebruikt, bijvoorbeeld Koppeling CRM
  • Bepaal de scope van de gebruiker. Gebruik rol Agent voor de User scope (deze geeft je toegang tot informatie die alleen specifiek is voor de gebruiker) en rol Admin voor de Account scope (deze geeft je toegang tot informatie voor het hele account.)
  • Beperk eventueel de rechten op de gebruiker via "beheer rechten. Zie voor meer uitleg over de rechten het volgende artikel
  • Klik aan de rechterkant op Acties > API Token > Genereer.

• Klik op Kopieer om de token te kopieren en laat het schuifje 'Dit API token wordt gebruikt in een Salesdock integratie' uit en het schuifje 'Zet IP whitelisting aan' aan. Let op dat het token hierna niet meer getoond zal worden. Nadat je de token gekopieerd hebt, en ergens op een veilige plek hebt opgeslagen (een wachtwoord manager bijvoorbeeld) dien je nog wel op Sla token op te drukken. Doe je dat niet dan zal de token niet opgeslagen worden.